Dok pandemija korona virusa zatvara lokale po cijelom svijetu, fine dining restorani ulaze na novi teren, u dostavu. Noel, prvi zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom, u četvrtak je stigao na Wolt. Noelov chef Goran Kočiš za dostavu je napravio poseban bistro meni, a posebno je zanimljivo da će uz jela dostavljati sva vina sa svoje vinske liste, jedne od najboljih u Hrvatskoj.
“Ako su slučajno u nedoumici koje vino naručiti uz jela iz Noela, korisnici Wolta mogu nas nazvati i preporučit ćemo im pairing,” rekao nam je jučer sommelier i suvlasnik Noela Ivan Jug. Osim klasika poput tartar bifteka i roastbeefa s Waldorf salatom, na meniju za dostavu Noel bistroa su wok s gamberima, orzotto s ciklom i kojzim sirom, domaća piletina s gratiniranim krumpirom, pastrva, šnenoke i domaća focaccia.
Security Check Required
null
Nova situacija ubrzala je projekt koji Noel razvija već neko vrijeme. Kako nam je u četvrtak rekao glavni Noelov barmen Karlo Ferenčak, Noel će na Woltu publici predstaviti svoje prve pre batched koktele. “Te smo koktele počeli razvijati još prije epidemije, jer smo ljudima koji žele popiti dobar koktel a možda ne žele sjediti u fine dining restoranu, htjeli omogućiti da koktel naprosto odnesu kući. Sada ćemo ih predstaviti publici. Bit će to jedan Milk punch, jedan osvježavajući fizz i jedan kompleksniji sweet-sour koktel napravljen da se svidi širokoj publici.” kaže Ferenčak. Kokteli će se dostavljati u posebnim retro bočicama.
Cijene jela u prvoj hrvatskoj dostavi s Michelinovom zvjezdicom kreću se oko 120 kuna, cijene koktela od 65 do 85 kuna. Za savjete za pairing s Noelovim vinima korisnici Wolta mogu nazvati od podneva do ponoći, na telefonski broj restorana.