Chef Mickael Alix, koji je do epidemije radio u čuvenom pariškom hotelu Ritz a prije toga u Elizejskoj palači, prekjučer je na internertu otvorio malu školu klasične francuske kuhinje. Chef koji je dvije godine vodio popularni zagrebački bistro Le Mika, na Facebooku i Instagramu objavljuje tipične recepte francuske građanske kuhinje , poput svojih poznatih verzija boeuf bourgignona i juhe od luka, koju je Makarun, nasljednik bistroa Le Mika, ostavio na svom inače dalmatinskom meniju.
Gospodin Alix u samo dva dana objavio je 20-tak vrlo dobrih recepata. Važna značajka njegova bloga je interaktivnost: Alix u uživo odgovara na pitanja svojih pratitelja. Sad, kad silom prilika masovno moramo jesti kod kuće i imamo dovoljno vremena za kuhanje, Alixov blog Mickaelalix.com, idealna je prilika da produbimo znanja o francuskim kulinarskim tehnikama i sami se uvjerimo da one nisu baš toliko komplicirane.