Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kvarnerski i istarski ribari više nemaju kome prodavati svoj ulov

Ribarske tvrtke u Istri i na Kvarneru zavisne su od talijanskog tržišta. Već dugo godina kvarnerski i istarski ribari velik dio plave i skoro svu bijelu ribu prodaju Talijanima. Sada je, uslijed epidemije, taj izvoz obustavljen. Malu plavu ribu trenutno im otkupljuju domaće tvornice za preradu srdela, ali je pitanje koliki su njihovi kapaciteti.

No skupi, bijeli ribu, ne otkupljuje nitko. Talijanskog tržišta više nema, kao što nema ni hrvatskih hotela i restorana. Što znači da su ribari prisiljeni živjeti od rezervi, ako ih imaju. Branko Šuljić, vodeći hrvatski ribarski komentator, u jučerašnjem je Novom listu objavio kako kvarnerski i istarski ribari predlažu da se svibanjski lovostaj za plavu ribu premjesti na travanj, jer se nadaju da bi se u svibnju tržište ipak moglo otvoriti.

Ribarstvo je, nažalost, postalo još jedna epidemijom teško ugrožena profesija, jer ribari svoju robu, osobito bijelu ribu, uglavnom ne plasiraju u supermarkete, pa su izgubili doslovno sve kanale prodaje.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Kvarnerski i istarski ribari više nemaju kome prodavati svoj ulov

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min