Zagrebački Badel, jedan od najvećih hrvatskih proizvođača vina i jakih pića, odlučio je organizirati internetske edukacijske tečajeve za radnike u ugostiteljskoj industriji. Radi se o nizu besplatnih online radionica, koje će se održavati od 4. svibnja do 1. lipnja.
Prijave za tečajeve primaju se do 28. travnja. Do sada se prijavilo oko 1500 konobara, barmena i kuhara, što ovu Badelovu akciju čini vjerojatno najmasovnijom u Hrvatskoj. Veliki interes za Badelove tečajeve prilično je logičan. Prvo, ljudi u ugostiteljskoj industriji već skoro dva mjeseca uglavnom ništa ne rade, ne računajući dostavu. Sada je, dakle, idealno vrijeme da profesionalno napreduju, da nešto supstancijalno nauče, i da usavrše svoje dosadašnje vještine.
Drugo, Badel je izabrao dovoljno atraktivne mentore, koji su već svojim imenima privukli velik broj polaznika. Kuharske će tečajeve voditi David Skoko, iz Bateline, jedini hrvatski celebrity chef. Jako je dobro što je Badel, premda industrija pića, organizirao i tečajeve za chefove, budući da su proizvodnja pića i kulinarstvo prirodno povezani. Radionice o vinu vodit će Darko Lugarić, donedavni suvlasnik uspješnog zagrebačkog restorana Agava, i jedan od vodećih hrvatskih sommliera. Tu su još flair barmen Mario Majcen i Dario Grabarić, iznimno kompetentni stručnjak za whisky i rumove. U radu Badelove on line škole sudjelovat će i Badelovi profesionalci poput Mladena Zrne.
Svi prijavljeni polaznici, koji će položiti testove, dobit će certifikat, koji mogu uvrstiti u svoj CV. Najbolje ocijenjeni kandidati bit će posebno nagrađeni. Na Badelove se tečajeve moćete prijaviti putem linka masterclass.badel1862.hr.