Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Restorani malih i srednjih hotela ipak smiju primati nehotelske goste

san-rocco-terasa

Vlada i Stožer civilne zaštite promijenili su točku 7. treće faze izlaska iz lockdowna. Ta je točka doslovno propisivala da hotelski restorani i barovi smiju primati samo hotelske goste.

Ta bi odredba, da je ostala na snazi, upropastila niz važnih značajnih manjih hrvatskih hotela, koji 50 do 70 posto prihoda ostvaruju od restorana. A velik dio prometa tih restorana prave nehotelski gosti.

Stoga je Udruga obiteljskih i malih hotela Vladi poslala zahtjev da se točka 7. promijeni i da se njihovim restoranima omogući normalno poslovanje za sve goste, pod istim uvjetima kao i svim drugim restoranima u zemlji. Ministarstvo turizma podržalo je ovaj zahtjev, pa mali i stednji hoteli sada mogu otvoriti restorane za javnost, što je važno i dobro i za turizam i za gastronomiju. Treba vidjeti kakva će uputstva vrijediti za velike hotele koji nisu resorti, poput zagrebačke Esplanade. Esplanadini restorani zaista bi se morali otvoriti za sve zainteresirane goste.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Restorani malih i srednjih hotela ipak smiju primati nehotelske goste

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min