Omot od 60 grama jelenje bresaole Lovski u Sparu košta 25 kuna. Što znači da kilogram jelenje bresaole Lovski stoji oko 400 kuna. Otprilike kao vrhunski culatello u delikatesnom dućanu Bonkulović. Bresaola je sušena govedina iz sjeverne Italije, nastala u području oko Valtelline, gdje se proizvode i izvrsna vina od nebbiola.
Bresaola je izrazio suha, reže se tanko kao papir i prepuna je tamnih, dubokih okusa crvenog mesa koji se katkad miješaju sa začinima poput borovice, kima ili kumina. Bresaola je unatrag nekoliko desetljeća postala toliko internacionalno popularna da skoro sve bolje zagrebačke pizzerije pripremaju pizzu s bresaolom.
Bresaola se, kao način sušenja mesa, proširila izvan svijeta krava i bikova, pa se već dugo proizvodi od srne, jelena pa čak i od svinjetine. Lovski je mala tvrtka s proizvodnim pogonom u Čazmi, koja se hrvatskoj gastro sceni prvi put predstavila na zagrebačkom Adventu 2018. godine. Svakako je pohvalno što Lovski želi iskoristiti velike potencijale hrvatskih uzgojnih lovišta, pa je razvio više proizvoda od uzgojene divljači.
Njihova je bresaola lijepo zapakirana, baš kao talijanska ili austrijska artizanska roba. Okus je dobar, čist i bogat, premda se u aftertasteu malo nerazumljivo osjeti primjesa neke neobične kiseline. Tekstura je lošija od okusa, jer je bresaola Lovski lagano gumasta. No, ni od čega u vakuumu ne očekujemo vrhunsku teksturu. Najveći je problem jelenje bresaole Lovski cijena. Naprosto, 400 kuna za kilogram čak i kad se podijeli na atraktivne paketiće od 60 grama, zvuči opasno previše. Pogotovo u sadašnjim okolnostima.