Kako nam je u srijedu potvrdio chef Deni Srdoč, Draga di Lovrana, prvi kvarnerski restoran s Michelinovom zvjezdicom, ponovno se otvara ovoga petka 15. svibnja. Kad smo prije tri tjedna kontaktirali Srdoča, zatekli smo ga na brodu. Srdoč je, kako nam je rekao, vrijeme dok je restoran bio zatvoren provodio u ribolovu, masliniku, u svom vrtu i čitajući knjige za koje ranije nije imao vremena.
Većinu posla cijelo je vrijeme odrađivao u restoranu, koji je tijekom pandemije korona virusa uspio sačuvati cijeli tim. “Ovo je za nas bila neočekivana situacija i drago mi je da smo je prebrodili u punom sastavu,” rekao nam je Srdoč u srijedu, “Nastavit ćemo našim prepoznatljivim smjerom, ali ćemo uvesti i nove stvari u ponudu. Neke klasike Drage di Lovrana smo digli na novu razinu, i želimo bolje pokazati svu raskoš naših brodova.” Deni Srdoč je najmlađi hrvatski chef s Michelinovom zvjezdicom i bivši regionalni polufinalist prestižnog S.Pellegrino Young Chef natjecanja. Istoga dana kad otvara restoran, Draga di Lovrana otvorit će i svoj hotel.