O Ab Ovu prvi smo put pisali oko Uskrsa, kad se tek bio otvorio. Usprkos brojnim pogreškama koje su dovele do osrednje ocjene, proglasili smo Ab Ovo potencijalno najboljim restoranom u istočnom dijelu Zagreba, iza Rougemarina koji je ipak kategorija za sebe. Jučer smo došli u Ab Ovo osvježiti dojmove i provjeriti je li restoran napredovao. S velikim zadovoljstvom možemo izvijestiti da je Ab Ovo uistinu bolji nego u proljeće.
Prvo, umjesto kaotičnog spoticanja između vina s karte i vina koja se stvarno nude, ovaj put nas je dočekao vrhunski vinski servis. Tomčev pjenušac Diplomat nije se točio u fluteove nego u velike vinske čase baš kako treba, sjajni pošip Nerica poslužen je na optimalnoj, ne preniskoj temperaturi, dok smo uz Laphroaig dobili čašu vode s vrlo malom žličicom. Netko u Ab Ovu zna, što je posve rijetko u Hrvatskoj, da samo kap ili dvije vode u malt whiskeyima oslabađaju desetine mirisnih komponenti.
Ručali smo kućno izrađene fettuccine s vrganjima, lisičarkama i teletinom koje su perfektno odražavale ove kišno-sunčane kolovoške dane, i čips od kozica s majonezom od vanilije, lubenicama, motarom i nekom mliječnom emulzijom koja se dobro složila s kozicama. Da čips od kozica nije lagano zagorio, to bi jelo bilo izvrsno.
Kasnije smo još pojeli tanjur pun finih kozjih sireva sa svježim smokvama. Zaista kreativno i zaista sofisticirano kuhanje razlikuje Ab Ovo od milijun drugih zagrebackih bistroa. Prekratki meni (gosti za stolom do našeg žalili su se što nema nijedne juhe) i povremene tehničke pogreške, ograničavajući su faktori tog atraktivnog restorana smještenog preko puta maksimirske šume.
Usprkos pogreškama i ograničenjima, Ab Ovo spada među rijetke zagrebačke restorane, u čijoj se hrani moze uživati. Cijene su vrlo prihvatljive. Ni jedno jelo ne košta vise od 75 kuna, a većina buteljki stoji oko 150 kuna.
AB OVO
Bukovačka cesta 27, Zagreb
HRANA- 4/5 AMBIJENT -4/5 POSLUGA 4/5
KARTICE sve osim Dinersa