U subotu ujutro na zagrebačkoj tržnici Kvatrić vladao je predepidemijski ugođaj. Ljudi su se sudarali među štandovima, vrlo malo kupaca nosilo je maske, plac je bio subotnje prepun, a u zraku se osjećalo stanovito olakšanje. Čini se da mnogi misle kako je virus prošlo svršeno vrijeme. Nadamo se da se svi skupa nećemo morati uvjeriti u suprotno.
Klupama su, naravno, dominirale jagode, uglavnom vrgoračke, kojima je cijena napokon pala na 30 kuna za kilogram, vjerojatno zbog konkurencije zagrebačkih jagoda: zagrebačke se jagode po toj cijeni prodaju na gradskim trgovima i na tramvajskim stanicama.
Bilo je i mnogo mirisnih marelica, a na tri smo štanda vidjeli prve dalmatinske trešnje, koje koštaju 40 kuna za kilogram. Budući da obožavamo trešnje, odmah smo ih kupili. Prve ovogodišnje trešnje hrskave su, umjereno slatke, prilično osvježavajuće i jako ukusne. Bolje ih je jesti svježe nego stavljati u štrudl ili tart, jer još nisu dovoljno sočne da bi se dobro ispekle. Moramo priznati kako smo jedva dočekali početak sezone trešanja.