Naravno da nam ne pada napamet da u ovim teškim vremenima maltretiramo restoransku industriju bilo kakvim suvišnim hirovima i nepotrebnim zamjerkama. Svima je teško i svima treba pomoći. Zapravo, skoro svima. Naime, dio hrvatske restoranske industrije, onaj namjerno, svjesno lošiji, zaista zaslužuje da nestane sa scene kako ne bi kompromitirao svoje poštene i profesionalne kolege.
Izbor devet najgorih domaćih jela koja smo probali u pet godina postojanja Kulta Plave Kamenice ukazuje da je hrvatskoj restoranskoj sceni potrebno stanovito čistilište,kroz koje, uostalom, mnogi ovdje spomenuti lokali nisu uspjeli proći. Evo, dakle, devet zaista groznih jela iz domaćih restorana.
Dakle, zaista nikad nismo probali goru tjesteninu. Mala, sad već dugo zatvorena tratorija s Iblerova trga nije poštovala minimalne kulinarske pa ni higijenske standarde. Nikome ne bismo poželjeli da pojede tu zgrušanu masu loše pancete i starih jaja na prekuhanoj pasti.
Ćevapi u palačinkama spadaju među nanejestivije prehrambene kombinacije svih vremena. Ne znamo koji je nesretnik izmislio tu neukusni ludost.
U prvom zagrebačkom korejskom restoranu poslužili su nam trulu, žestoko pokvarenu govedinu, po kojoj je zaudarala cijela blagovaonica. Par tjedana kasnije Onsemi, koji nije počeo loše, zauvijek se zatvorio.
Premda nam je ovaj restoran simpatičan, njegova fejkana napoletana uvjerljivo je najgora pizza koju smo u zadnje vrijeme probali u Zagrebu.
Truli škampi i prepečene dagnje na terasi usred koje stoji kanta prepuna smeća, spadaju među najveća poniženja za hrvatsku restoransku scenu.
Ovdje se nije radilo o rižotu nego o kuhanoj riži s nešto malih repova škampa. A Gente je bio težak slučaj lažnog predstavljanja.
Ovo je jelo bilo toliko prepuno Fanta i Vegete, da nismo mogli vjerovati kako se može poslužiti u restoranu.Bistroteka je davno propala , s neugodnim financijskim repovima.
Ova grozne pljeskavica najžilaviji je komad mesa koji smo ikad probali u Zagrebu. Tako nešto nejestivo ne bi se smjelo posluživati ni u zatvorima
Luna Rossa, kako znamo, jedan je od najgorih restorana ikad otvorenih u Zagrebu, a ova jeziva kombinacije loše kuhane tjestenine , bezveznih rajčica i užeglog maslinova ulja i danas nam je u sjećanju.