U ponudi zagrebačkih zanatskih sladoleda, koja se poboljšava kornjačinim korakom ali ipak napreduje, Melt drži vrlo važno područje kremastih domačih sladoleda gelato stila. U malom lokalu u Radićevoj ulici i zimi i ljeti pred vitrinom s metalnim poklopcima netko čeka nas sladoled. Melt pravi sladoled u desetak okusa, od klasičnih poput slane čokolade, slatkog karamela i Madagaskar vanilije, do sezonskih poput granite od lubenice sada, bresaka i marelica koje bi trebale uskoro stići ili sladoleda od smokve i kestena ujesen.
U prolazu nakon odličnog ručka u Ficleku, gdje smo probali knedle sa svježim jagodama, novog deserta koji gospođa Barica, Ficlekova specijalistica za štrukle i tradicionalne deserte upravo priprema za ulazak na jelovnik, ostali smo na temi jagoda i svratili u Melt. Dosljedno, Melt je imao sladoled od svježih jagoda, u osvježavajućoj veganskoj sorbetto verziji.
Riječ je o najboljem sladoledu od jagoda koji smo probali ove sezone, koncetratu voćnosti, slatkoće, okusa i svježine zrelih jagoda, koji je s kuglicom sladoleda od vanilije bio još bolji, a odlično bi nam se složio i s tamnom čokoladom, limunom i sicilijanskom pistacijom koje Melt trenutno također ima u ponudi. Okej, sezona sladoleda tek počinje i bit će zanimljivo vidjeti hoće li nečiji sladoled od jagode ipak nadmašiti ovaj. Melt prodaje tri kategorije sladoleda čija se cijena po kuglici razlikuje ovisno o sastojcima i poslužuju ih u svojim prilično ukusnim slatkim hrskavim kornetima.