Konobar skradinske Cantinette donio nam je na stol pladanj pun manjih do srednjih orada. Koža im se sjajila, škrge crvenile, no najviše nas je privukao miris: radilo se o čistoj definiciji mirisa svježe ribe, upravo izvučene iz mora.
Dan ranije bili smo na ribarskom čamcu između Dubrovnike i Elafita. Orada iz Cantinette mirisala je jednako kao ribe koje je naš ribar jučer popodne izvlačio na čamac, pa ubacivao u bazen
Poslije ručka konobar nam je rekao da su orade, iz Prokljanskoj jezera, stigle u restoran pola sata prije našeg dolaska.
Orada je bila savršeno pečena. Sočna, prepuna okusa, nekompromitirana bilo kakvim suvišnim dodacima. Čista, posve svježa plemenita riba s gradela zaista spada među najukusnije životinje koje se uopće mogu pojesti. Osim izvrsne orade, ručali smo i prokljanske sipice sa šparogama, servirane u vrlo ukusnoj emulziji baziranoj na maslinovim ulju. Skradinska torta također je bila jako dobra.
Cantinetta je najpoznatiji skradinski restoran, koji bi se trebao oslanjati na lokalne i svježe sastojke, pripremljene jednostavno i tehnički precizno poput naše orade i sipica.
Vinska karta sadrži neočekivano puno vrlo dobrih stranih vina iz Acrobatova portfolia, kao i vina pouzdanih hrvatskih proizvođača. Vrt je prostran i ugodan. I što je osobito važno, danas nije bio prazan.