Londonski restoran Ledbury nije izdržao krizu koju je u restoranskoj industriji izazvala pandemija koroan virusa. Chef Brett Graham potvrdio je vijest da nakon karantene neće otvarati restoran i objasnio da ne može raditi dok su na snazi mjere fizičkog distanciranja.
Ovaj restoran je napravil moju karijeru i naucil me svemu kaj znam o kuhanju. Provel sam u toj kuhinji tolko sati i sati da je to na rubu zdrave pameti. Energije sam potrosil u tom podrumu da budem valjda 50 godina krace zivel, ali bil sam godinama dio te price koja je tolko posebna, od nule, pa sve do sous chefa Brettu Grahamu. I dalje mi je tesko vjerovati da se vise ne otvara ovaj restoran, institucija i tvornica ekstremno dobrih kuhara.
Welcome back to Instagram. Sign in to check out what your friends, family & interests have been capturing & sharing around the world.
“Ovaj mali restoran s 50 mjesta ne može raditi ni s metar udaljenosti između stolova,” rekao je Graham za The Caterer, “Gosti ne bi mogli proći kroz recepciju, u tolaet, ne bismo mogli raditi u kuhinji ni skuhati kavu. Jedan metar je potpuno nemoguć uvjet.” Graham je platio sve dobavljače a zaposlene otpustio kao tehnološki višak. “To je bilo najteže, reći mojim ljudima i gledati njihova lica. Bilo je jako tužno. Mi smo najdugovječniji londonski restoran s dvije Michelinove zvjezdice nakon Le Gavrochea. Nedavno smo, dok je restoran bio zatvorne, proslavili 15. obljetnicu.”
Ledbury je bio jedan od najboljih europskih restorana, u kojemu su posao učili chef Mana Matija Bogdan koji je na zadnjoj poziciji tamo radio kao šef istraživanja, chefa Mana2 Hrvoje Kroflin, chef dubrovačkog 360 Marijo Curić, Marko Palfi, Matija Pavlić i drugi. Zatvaranje Ledburyja veliki je gubitak za londonsku restoransku scenu.