Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Inćuni generala Gotovine u ekstradjevičanskom ulju mogu se mjeriti s najfinijim španjolskim i portugalskim plavim ribama

pelagos-incuni

Kad nam staklenka inćuna ostane nekoliko dana u hladnjaku, u njoj se stvori pokrivač od poluzamrznutog ulja. Taj je pokrivač uglavnom bijele boje ili blijedožute boje, jer skoro svi prerađivači male plave ribe koriste najjeftinije maslinovo ulje bez ikakve arome a često i bez okusa, da bi smanjili troškove proizvodnje.

Jučer smo otvorili teglicu Pelagosovih inćuna u ekstradjevičanskom maslinovu ulju, koju smo ostavili u hladnjaku negdje u ponedjeljak ili utorak. Smjesa na vrhu imala je veselu zlatnozelenu boju. Kad smo izvadili inćune na tanjur vidjela se gotovo neonska zelena boja pravog, rasnog ekstradjevičanskog ulja .

Okus ulja bio je voćno pikantan, s blago gorkim aftertasteom. Takvo se ulje fenomenalno složilo s čistim, intenzivnim , umami okusom slanih inćuna. Otvorili smo, dakle, riblju staklenku i bez ikakvih dodataka osim par kapi limuna i malo papra, večerali čistu delikatesu.

Ne bismo se bunili da su nam ove inćuen servirali u bilo kojem bistrou ili vinskom baru. Dapače, podsjetili su nas na inćune, srdele i skuše talijanskih ribarskih zadruga koje smo jeli u milanskom baru Champagne Socialist, koji drži samo prirodna vina i proizvode malih znatskih tvrtki.

Pelagos generala Gotovine velika je kompanija, koja je ovim inćunima dosegla razinu međunarodno vrijednih španjolskih i portugalskih zanatskih ribljih prerađevina. Gotovinini inćuni u ekstradjevičanskom maslinovu ulju trenutno spadaju među najukusnije proizvode koji se mogu kupiti u našim supermarketima. 

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Inćuni generala Gotovine u ekstradjevičanskom ulju mogu se mjeriti s najfinijim španjolskim i portugalskim plavim ribama

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min