“Točno je da gospodin Tomšić sada ne radi za Vinodol. Zbog aktualne situacije, naš je poslovni odnos trenutno zamrznut,” rekao nam je danas Dražen Boban, vlasnik jednog od najboljih zagrebačkih svakodnevnih restorana.
Zdravko Tomšić postao je Vinodolov chef konzultant prije nekoliko godina. Na tom je mjestu naslijedio Marija Čepeka. Tomšić je u Vinodolu odradio golem posao. Prvo, gospodin Tomšić niz je rustikalnih nacionalnih jela, od sarme i punjenih paprika do pašticade, učinio elegantnim i suvremenim a da nije ugrozio njihovu izvornu privlačnost. Drugo, pod njegovim se utjecajem u Vinodolu razvilo nekoliko mlađih kuhara, od kojih je barem jedan iznimno talentiran.
Zdravko Tomšić stekao je visoki profesionalni renome prije dvadesetak godina, u prvoj i najboljoj verziji kastavskog Kujurikua.
Zatim je utemeljio restoran u hotelu Draga di Lovrana. U tom je restoranu par godina poslije Tomšićeva odlaska Deni Srdoč dobio prvu Michelinovu zvjezdicu za Kvarner.
Danas se u profesionalnim krugovima proširila vijest da se Zdravko Tomšić vraća u Dragu di Lovrana. Gospodin Tomšić večeras nije odgovarao na naše telefonske pozive, SMS-ove ni mailove. Gospodin Srdoč također nije odgovarao na poruke.