“Točno je, sve smo definirali i efektivno počinjem raditi za dva tjedna,” rekao nam je u subotu oko podne chef Zdravko Tomšić. Gospodin Tomšič od danas je chef konzultant Drage di Lovrana, jedinog kvarnerskog restorana s Michelinovim zvjezdicom. “U Dragi di Lovrana imat ću istu ulogu kao u Vinodolu,” kazao nam je Zdravko Tomšič.
Restoran Draga di Lovrana u priopćenju je potvrdio ovu promjenu. “Deni Srdoč u restoranu će odraditi ovu sezonu,” rekli su nam jučer, “Nakon pet godina izvrsnog rada Deni Srdoč se krajem ljeta okreće novim idejama i istraživanjima svojih inspiracija van granica Hrvatske, a naš stalni kuharski tim ove jeseni nastavlja s konceptom koji je restoran Draga di Lovrana doveo do statusa jednog od najboljih restorana Hrvatske uz rukovodeće pojačanje nekadašnjeg glavnog chefa Zdravka Tomšića koji je 2005. godine osmislio prvi koncept našeg restorana.”
Tomšić je u Vinodolu sastavljao jelovnike, pisao recepte i normative, nadgledao nabavu i osobno kuhao nekoliko dana u tjednu. Chef Tomšić bio je prvi glavni kuhar Drage di Lovrana, restorana s jednom od najljepših terasa u Hrvatskoj. Profesionalnu je reputaciju izgradio u kastavskom restoranu Kukuriku.
Deni Srdoč, koji je Dragi di Lovrana donio Michelinovu zvjezdicu, odlazi u inozemstvo. Zanimljivo je da dva chefa koja su dobila Nichelinove zvjezdice, Goran Kočiš (ex Noel) i sada Deni Srdoć, više ne rade u restoranimakojima su donijeli zvjezdice.