Sve u restoranu The Café postavljeno je po standardu. Stolnjaci, čaše, pribor za jelo, posluga, meniji i vinske karte. Ali naručiti se može samo slatko. The Café je prvi restoran u kojemu poslužuju isključivo deserte. Slastičarka Sarah Barber, bivša suradnica Hestona Blumenthala i primadona luksuznog hotela Café Royal u Regent Streetu u kojemu je otvorila restoran, objasnila je zašto nije naprosto otvorila slastičarnicu: “Londonu je nedostajao restoran koji bi desertima dao zasluženu važnost. Deserti ne zaslužuju da ih se stalno gura na dno menija. U našem restoranu gosti mogu probati i lagane i teže slastice i mogu ih probati puno.”
Sarah Barber je glavna slastičarka kuhinje hotela Café Royal ali njezini su deserti odavno nadrasli hotelski restoran, a još više hotelsku kavanu. Prekriven zlatnim mramorom iz Sienne, The Café podsjeća na bečke slastičarnice. Imaju 3 degustacijska menija s različitim brojem deserata koji se nižu od manje kaloričnih prema težima i uz svaki se poslužuje drugo vino ili pjenušac.
Najveći je meni s 5 moćnih deserata poput Kraljice srca koju rade s malinama, šampanjcem i ružama, Mliječne staze s kozjim sirom, medom divljih pčela i ciklom ili deserta Pojedi me, popij me, koktela od čokolade i kikirikija. Za manje ovisnike o slatkom imaju meni s 3 deserta pod naslovom Sjećanja na djetinjstvo. Inspiriran je engleskim klasicima: jaffa tortu s marmeladom od naranče glaziranu čokoladom i crumble od rabarbare sa slastičarskom kremom.