Andrej Čapka vlasnik je Zmajske pivovare, pokrovitelja izbora Kulta Plave Kamenice za Chefa godine. Lani je Chefom godine proglašen Tvrtko Šakota, vlasnik zagrebačkog Nava. Gospodin Čapka trebao je gospodinu Šakoti uručiti kolekciju neobičnih i relativno rijetkih Zmajskih piva još na proljeće, što se nije moglo organizirati zbog lockdowna.
Stoga su se Čapka i Šakota susreli jučer u Navu: Šakota je dobio paket piva koje nije u komercijalnoj distribuciji, dok je Čapka probao najnoviji set Šakotinih jela: meni se, naravno, promijenio od prošlog tjedna.
Među desetak jela koja smo jučer kušali, moramo istaknuti prvi ćevap s tartufom ikad. Šakota ćevape radi od mesa sedam godina stare, više od 900 kilograma teške domaće krave. Meso je rahlo u teksturi , ekscentrično moćno u okusu i garnirano lanjskim domaćim ajvarom i ukiseljenim korabicama, dok ulje od luka preuzima funkciju neizostavnog dodatka uz ćevape.
Kad gost pojede otprilike pola dosta velikog ćevapa, za stol dolazi chef s ovećim žumberačkim tartufom, pa gostima na drugu pokovicu ćevapa obilno nariba tartufe. Ćevapi s tartufima spadaju u maštovitije gastronomske kombinacije naizgled niskog i naizgled visokog stila.