Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

BIRAMO NAJBOLJI ZAGREBAČKI BIFTEK El Torov biftek ekspertno je pečen, mekan, sočan i skup

biftek-alexander-kovacs-unsplash1

Latinski restoran El Toro djelomično je i steakhouse. O tome svjedoče ne samo stIlizacije bikova u blagovaonici i logu restorana, nego i činjenica da El Toro na meniju ima četiri različita steaka, plus salatu od bifteka, taco s biftekon i tartar biftek.

el-toro-biftek

Biftek koji smo danas pojeli u El Toru bio je tehnički perfektno pečen. Maillardova reakcija snažno se osjetila na okusu a steak nije bio spaljen, što govori o vještini kuhara koji je danas pekao biftek. Meso je bilo skoro putrasto mekano, ružičasto crveno u presjeku i nije “krvarilo”. Biftek je serviran na vrućem tanjuru, što je u Zagrebu još uvijek rijetko i govori o profesionalnosti Torova chefa Marija Mihelja .

Šteta je, međutim, što El Toro ne nudi umake uz steakove, a to je neobično. Većina restorana koji se bave steakovima obavezno priprema tri ili četiri umaka uz govedinu. Biftek u El Toru spada među skuplje u gradu: steak od 230 grama košta 195 kuna bez priloga. Budući da prilozi koštaju 30 kuna (osim flatbreada koji stoji 15 kuna) a ne možete jesti baš goli steak bez ičega, to znači da biftek u El Toru zapravo košta 225 kuna, što je više nego u mnogim restoranima u centru Zagreba. El Toro ima vrlo solidnu vinsku kartu, ali crna vina poslužuju na previsokoj temperaturi, što bi trebalo ispraviti.

numanthia-toro

Ime pobjednika natjecanja za najbolji zagrebački biftek objavit ćemo početkom studenog. Zagrebačka MIVA pobjedničkom će chefu darovati buteljku Numanthie Toro, glasovitog španjolskog crnog vina koje se sjajno slaže s pečenom govedinom.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

BIRAMO NAJBOLJI ZAGREBAČKI BIFTEK El Torov biftek ekspertno je pečen, mekan, sočan i skup

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min