Latinski restoran El Toro djelomično je i steakhouse. O tome svjedoče ne samo stIlizacije bikova u blagovaonici i logu restorana, nego i činjenica da El Toro na meniju ima četiri različita steaka, plus salatu od bifteka, taco s biftekon i tartar biftek.
Biftek koji smo danas pojeli u El Toru bio je tehnički perfektno pečen. Maillardova reakcija snažno se osjetila na okusu a steak nije bio spaljen, što govori o vještini kuhara koji je danas pekao biftek. Meso je bilo skoro putrasto mekano, ružičasto crveno u presjeku i nije “krvarilo”. Biftek je serviran na vrućem tanjuru, što je u Zagrebu još uvijek rijetko i govori o profesionalnosti Torova chefa Marija Mihelja .
Šteta je, međutim, što El Toro ne nudi umake uz steakove, a to je neobično. Većina restorana koji se bave steakovima obavezno priprema tri ili četiri umaka uz govedinu. Biftek u El Toru spada među skuplje u gradu: steak od 230 grama košta 195 kuna bez priloga. Budući da prilozi koštaju 30 kuna (osim flatbreada koji stoji 15 kuna) a ne možete jesti baš goli steak bez ičega, to znači da biftek u El Toru zapravo košta 225 kuna, što je više nego u mnogim restoranima u centru Zagreba. El Toro ima vrlo solidnu vinsku kartu, ali crna vina poslužuju na previsokoj temperaturi, što bi trebalo ispraviti.
Ime pobjednika natjecanja za najbolji zagrebački biftek objavit ćemo početkom studenog. Zagrebačka MIVA pobjedničkom će chefu darovati buteljku Numanthie Toro, glasovitog španjolskog crnog vina koje se sjajno slaže s pečenom govedinom.