Zagrebački Badel od studenog će većinu svojih buteljiranih vina začepljivati navojnim čepovima. Riječ je o daruvarskim graševinama i sauvignonima, o novom vinu Daruvarski cuvee, zatim križevačkim graševinama, vinima iz Nespeša, o Benkovačkom roseu i Cuveeu, te o nekim vinima s Hvara i s Pelješca. Ova je odluka iznimno važna zbog dva razloga: povećava se broj važnih hrvatskih proizvođača vina koji koriste navojne čepove, a Badel će navojne čepove koristiti i za vrhunska vina.
Kult Plave Kamenice zagovara uporabu navojnih čepova, zato što oni prużaju punu sigurnost potrošaču koji zna da sadržaj kupljene butelje neće morati baciti u smeće (što se kod plutenih čepova ne može znati dok ne otvorite bocu) i zato što vino pod navojnim čepom dulje ostaje svjeże. Uistinu je krajnje vrijeme da i klasični hrvatski vinari poput Kozlovića, Coronice i Krauthakera pređu na navojne čepove.