Subotnji ručak definitivno nije prigoda za fine dining. Subotnji ručak ima svoje kodificirane rituale koji se, eto, u Zagrebu ne mijenjaju barem tridesetak godina. Subotom se, dakle, prvo ide nap plac, to traje do jedanaest ili dvanaest. Poslije placa subotom se ide na kavu i pivo s prijateljima, u posve opuštenom izdanju: subota u podne nije vrijeme za štikle ni za dizjanerska odijela. Rano subotnje popodne vrijeme je za opuštanje.
Poslije pića negdje u centru grada ili u kvartovskim kafićima i barovima, odlazi se na ručak, u pouzdane i prijateljske restorane u kojima nitko nikoga ne želi impresionirati, niti se bilo koji gost osim krajnjih gastrofanatika želi upuštati u istraživanje menija od sedam ili deset slijedova. Subotnji je ručak, ponovimo, posvećen opuštanju i dobrom feelingu.
Ta relaksacija restoranima može donositi velik promet: probajte ući u Carpaccio subotom oko pola tri popodne a da niste rezervirali danima unaprijed. Vlasnici Noela odlučili su se, pametno i ispravno, prilagoditi jasnim pravilima subotnjeg ručka. Pa Noel od ove subote 12. rujna uvodi posebni bistronomski subotnji meni.
Bruno Vokal, jedan od najtalentiranijih hrvatskih chefova, u subotu će pripremati kamenice s hollandaiseom od goveđe masnoće, tartar biftek s kiselim kruhom, bisque od škampa, terrinu od gusjih jetara s varijacijama buče, biftek s vrganjima, mrkvom i krumpirom, brancina s pinjolima, domaću pastu s crnim tartufima i modenističku verziju štrukli, idealnog jela za subotnji ručak koji u duhu comfort fooda možete završiti čokoladnim mousseom.
Sommelieri Ivan Jug i Goran Petrić točit će na čaše niz uzbudljivih vina , uključujući šampanjce i više mirnih francuskih vina. Noelov koncept jednostavne ali vrhunski pripremljene hrane za subotnji ručak mogao bi napuniti Dukljaninovu ulicu.
12. 09. 2020, rezervacije na pr@noel.hr