Zagrebačka tržnica Kvatrić u rujnu je dobila još jedno značajno gastronomsko pojačanje. U lokalu u kojem su se prodavale nesretne kaiser knedle (taj je neozbiljan posao brzo bankrotirao) otvorena je ribarnica Leut. Ribarnica Leut od većine se zagrebačkih ribarnica razlikuje po presudno važnoj činjenici: njeni vlasnici su ribari.
Riječ je o obitelji Ramov s Dugog Otoka, jednog od tradicionalnih središta hrvatskog ribarstva. Leut stoga nije ovisan o dobavljačima; oni su sami sebi dobavljači, što znači da je Leutu u interesu raditi isključivo sa svježom ribom, jer preko ribarnice prodaju dio svog ulova. Danas smo u Leutu kupili blistave, gotovo žive gavune, koji su koštali 80 kuna za kilogram. Prije dva tjedna vidjeli smo prelijepe premda male kovače za 150 kuna; oslići, trilje, sipe, salpe, arbuni i orade gotovo da se podrazumijevaju. Kvatrić je otvaranjem Leuta dobio još jedan butikni a nipošto preskupi gastronomski prostor, uz mesnicu Meseko, Sirove Moravac i Grunt, trgovinu delikatesama i pivom. Kvatrić je po privlačnosti ponude definitivno sve bliže Dolcu.