Lanac restorana Batak Grill još je prošlog proljeća odlučio osvježiti ponudu mljevenog mesa. Batak Grill najveći je hrvatski lanac roštiljarni, kojem poslije lockdowna ide izvrsno; danas u vrijeme ručka restoran na Kvatriću bio je doslovno prepun, plus nekoliko Woltovih dostavljača koji su prilično dugo čekali, jer kuhinja nije stizala isporučiti toliko narudžbi koliko ih je jučer oko jedan stizalo u Batak.
Novi Batkov proizvod zove se teleći šiš ćevap. Riječ je o dva kobasičasto oblikovama komada mljevenog mesa teška skoro 300 grama. Riječ je, nadalje, o vjetojatno nanemasnijim komadu mljevenog mesa koji se može pojesti u Zagrebu. Što je dobro za onaj dio Batkove publike koji ne želi pojesti tisuću kalorija za ručak. Ta inače dobrodošla značajka ovdje se manifestira u stanovitom ne posve ugodnom osjećaju suhoće, koji se mogu nadvladati tako da u smjesu stave malo dimljene pancete.
S druge strane, svakako je dobro što Batkov teleći šiš kebab nema teksturu paštete kao skoro svi ćevapi i pljeskavice u Zagrebu, nego teksturu pravog mljevenog mesa. Uz ovaj solidni i preveliki ćevap (skoro pola smo morali ostaviti) pojeli smo veoma dobar coleslaw i popili nekoliko čaša Korlatova Syraha. Sve skupa platili smo oko 200 kuna, što uistinu nije mnogo.