“Baš sam nekako ugodno uzbuđen. Jedva čekam da počnemo raditi,” rekao nam je danas Deni Srdoč, Michelinov chef koji je upravo preuzeo fine dining restoran Nebo, u novom Hilton Costabella Resortu kraj Rijeke.
“U Dragi di Lovrana radio sam šest i pol godina. Normalno je da je došlo do laganog zasićenja. Trebao mi je novi izazov. Imao sam dosta ponuda, najbliže realizaciji bio je Zurich. No, odlučio sam ostati u Hrvatskoj. Moje je kuhanje ipak obilježeno lokalnom hranom,” pričao nam je gospodin Srdoč poslije radionice koju je skupa s istaknutim miksologom Filipom Pletešom održao u Gastronomsko edukacijskom centru Istre na Gortanovu brijegu.
“Vi znate da sam uvijek inzistirao na domaćim sastojcima. Sad će to biti još malo radikalnije. Već sam, primjerice, dogovorio suradnju s nekim proizvođačima biodinamičkog povrća. Ja sam sam počeo proizvoditi razne vrste sireva, koji bi mogli imati važnu ulogu u Nebu.”
Za razliku od Drage di Lovrane, Nebo će nuditi isključivo degustacijske menije, a radit će samo navečer. Kuhanje će, prema Srdočevim riječima, biti modernije od njegova dosadašnjeg rukopisa, s jakim naglaskom na povrću. “U kuhinji ću za početak imati osam ili devet ljudi. Tim kreće s radom početkom prosinca, a restoran bi se trebao otvoriti početkom veljače,” najavljuje Srdoč.
Otvaranje novog Srdočeva restorana strateški je doprinos kvarnerskoj i nacionalnoj restoranskoj sceni.