Zagrebačka Tvornica kulture, najvažniji gradski rock klub, povlači naizgled neobičan potez. Tvornica, naime, idući utorak 20. listopada otvara restoran. Restoran će se, u skladu s poetikom brenda, zvati Sindikat Food Club.
Zasad ne znamo što će se ondje kuhati, ali iz Tvornice najavljuju da će menije pripremati “najpoznatiji hrvatski chefovi.” Otvaranje restorana u glazbenom klubu u današnjim je okolnostima inteligentan porez. Koncerata uglavnom nema, sve se mora zatvoriti do ponoći, a Tvornica mora od nečega živjeti. Što je logičnije, nego u klubu prodavati i hranu?
Osim toga, u cijelom Tvorničinom kvartu (Ulica Ljudevita Posavskog, Šubićeva, Krešimirac) nema ni jednog imalo pristojnog restorana: ondje postoje samo pekarnice i fast foodovi, tako da bi restoran s korektnnom hranom i precizno pogodjenim cijenama, mogao uspješno funkcionirati.
Naposljetku, u Londonu i New Yorku sasvim je uobičajeno da klobovu sa živom glazbom poslužuju hranu. Moramo priznsti da s priličnom znatiželjom očekujemo otvaranje Sindikat Food Cluba.