Pandemija neumoljivo mijenja hrvatsku restoransku scenu. Zagrebački restoran Maredo, godinama poznat podjednako po roštilju i kao mjesto za izlaske i veće obiteljske proslave, odlučio se redefinirati. Maredo je u ponudu uveo svježu ribu i fokusirao se na ručak umjesto na večernje izlaske i okupljanja.
[adsense_content_v2]
Kao razlog naveli su “globalnu pandemiju, izazovnu gospodarsku situaciju i poduzetničku klimu te opće lošije raspoloženje.” Zanimljivo je da, dok većina restorana smanjuje food cost, Maredo diže ambicije. Kao konzaltera su angažirali izvrsnog El Torovog chefa Marija Mihelja i organizirali direktan otkup divlje ribe od ribara i koća iz zadarskog arhipelaga. Mihelj nove Maredove menije neće previše odmicati od provjerenog koncepta, ali će podići razinu jela s roštilja i dodati im ribu s grila, gregade, rižota i fritto misti. Meni će ostati jednostavan, kuhanje tradicionalno a veći će fokus biti na isticanje kvalitete namirnica i prilagođavanje jela potrebama ručka.
“Kako noćni život trenutno ne postoji, logičan je slijed bio da Maredo postane mjesto za kvalitetan ručak, radilo se o poslovnom ili obiteljskom ručku,” objavio je Maredo u priopćenju.
“Svakih chef uvijek teži za što čišćom i što izvornijom namirnicom. Kada je direktan otkup kao izvor ribe došao u naše poslovanje osjećao sam se kao da sam dobio na lotu, samo u ribi. Svako jutro s nestrpljenjem i veseljem čekam što će stići i onda osmišljamo što će se taj dan kuhati kao dnevno jelo. Naime, neka jela su stalna na meniju, a neka su dnevna. Riba je kao namirnica jako zahvalna, ali mora se imati znanja što s kojom ribom raditi i na koji je način obraditi” kaže Mihelj.