Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Mala preporuka Cheese Baru; Što prije uvrstite pet nat

cheese-bar

U ponedjeljak poslije ručka svratili smo na još čašu ili dvije u Cheese Bar u Cesarčevoj, uvjerljivo najpopularniji vinski bar u Zagrebu. Ljubaznu smo konobaricu pitali za pet nat. Nije znala o čemu se radi, premda Cheese Bar drži najmanje sedamdeset vina na čaše.

[adsense_content_v2]

Neobično je da vodeći zagrebački  vinski bar ne zna ništa o pet natu, pjenušcu koji je ovog ljeta poharao zagrebačke i hrvatske restorane. Podsjetimo, pet nat, što znači petillant naturel, sve je popularniji stil proizvodnje prirodnih pjenušavih vina. Pet nat je mutan, s puno  taloga, proizvodi se postupkom koji podsjeća na methode ancestrale, prepun je voća, iznimno svjež ali može biti i vrlo supstancijalan. Riječ je o izvrsnom svakodnevnom pjenušcu koji se pije sam, no veoma dobro ide uz lakšu stranu

Prvi i dosad najbolji pet nat u Hrvatskoj proizvela je obitelj Tomac, ali sada se javlja čitav niz proizvođača koji taj stil opravdano  smatraju atraktivnim. Toplo preporučujemo Cheese Baru, kao i i Bastionu, Dežmanu i Esplanadinom Bistrou da na svoje liste uvrste ovo iskričavo, hiperenergično, potpuno neodoljivo i ultimativno moderno pjenušavo vino, koje nas povezuje s vrijednim svjetskim vinskim trendovima.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Mala preporuka Cheese Baru; Što prije uvrstite pet nat

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min