Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Primjer pretvaranja Tempere u Rusticu; kako veći restorani jedu manje restorane

tempera

Prije malo više od mjesec dana pisali smo o melankoličnom slučaju restorana Tempera u istočnom dijelu Zagreba, na križanju Branimirove i Ravnica. Tempera je bila prostorno velik restoran, koji je nudio pizzu, grill i paste, što je tipičan meni za rubne dijelove grada. Međutim, kad smo ručali u Temperi, nije bilo ničega osim pizze jer kuhar nije došao na posao. Njje bilo ni jednog buteljiranog vina jer hladnjaci za vina, inače puni sasvim solidnih buteljki, nisu bili uključeni u struju. U restoranu uopće nije bilo gostiju.

[adsense_content_v2]

Vidjelo se da Tempera, otvorena uoči lockdowna, brzo i neizbježno umire. Atmosfera nas je podsjetila na restoran iz Moravijinih Rimskih priča: vlasnica šalje sina u dućan da kupi biftek i maslac, pošto se u restoranu pojavio gost za kojeg su vlasnici procijenili da može potrošiti malo više (gost je na kraju pobjegao ne plativši račun).

Danas oko dva vozili smo se Branimirovom. Vidjeli smo da Tempere više nema. Tempera se pretvorila u Rusticu, s istim konceptom ponude: pizza, grill, pasta. Rustica je manji lanac restorana iz Dubrave poznat jednometarskim pizzama i višekilogramskim pljeskavicama. No, Rustica i u bivšoj Temperi zapošljava nešto ljudi, a lokal koji je kopnio nije zatvoren. Što je ipak bolja opcija nego da su u Temperinoj zgradi trajno ugašena svjetla.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Primjer pretvaranja Tempere u Rusticu; kako veći restorani jedu manje restorane

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min