Danas je u Rovinju, u 82. godini života preminuo Corrado Pellizzer, jedan od utemeljitelja moderne istarske i hrvatske restoranske industrije.
Gospodin Pellizzer tijekom osamdesetih godina afirmirao je restoran Giannino kao uvjerljivo najvažniji rovinjski gastronomski restoran. Giannino je bio prvi rovinjski i možda prvi istarski restoran koji je koristio najbolje prirodne lokalne sastojke poput živih jastoga i velikih jakovskih kapica: prvog jastoga u Gianninu pojeli smo negdje 1986. godine.
Corrado Pellizzer kasnije je izgradio uspješnu restoransku grupu, koja obuhvaća riblji restoran Puntulina i gastronomski bistro Rio. Gospodina Pellizzera zadnji smo put sreli prije četiri dana ispred Ria na rovinjskoj rivi. Doimao se zdravo, veselo i energično.
Umro je baš u Riu, danas u pola četiri popodne za ručkom, okružen prijateljima, dok je entuzijastično pripremao proslavu Martinja.