Chef Alain Ducasse nekad je potpisivao menije u Concordeu. Sada radi menije za Uber Eats. Nije se nešto bitno promijenilo s Ducasseom, on je i dalje jedan od najvećih chefova na svijetu, s restoranskim carstvom koje uključuje i restorane u Le Meuriceu, Dorchesteru i Plazi Athenee. Promijenila su se vremena.
S novom rundom lockdowna i lekcijama iz prošlog, europski restorani vraćaju se dostavi, ovoga puta agresivnije i inovativnije nego na proljeće. Danas je jasno da prihod ne može biti glavni razlog, dostava naprosto ne donosi dovoljno novaca da amortizira gubitke koje izaziva pandemija. Ali za sve ostalo, od održavanja interesa publike do prisutnosti u najvažanijim trendovima, restorani dostavu smatraju relevantnom. Ducasseov dolazak na Uber Eats više od ičega je znak vremena.
Alain Ducasse poznat je po poduzetničkim projektima izvan restorana, od reklamiranja brendova i proizvodnje čokolade do nedavnog pokretanja lanaca delikatesnih trendova. Za Uber Eats je napravio posebnu ponudu Ducasse Chez Moi, sa sofisticiranim bistro jelima za dobru cijenu.
Veluta od kestena s komadićima piletine košta 11 eura. Školjkice s pršutom i crnim tartufom 19 eura. bucatini cacio e pepe 12 eura, hobotnica s krumpirima 13 eura, burrata sa salikornijom i lješnjakom 13 eura i tako dalje. Čovjek se ove godine često može zapitati kuda ide svijet. Ponekad, eto, odgovor je da ide u zanimljivom i dobrom smjeru. Tisuće Parižana kojima je to prije bilo nedostižno, sada mogu uživati u talentu Alaina Ducassea.