U tom yumu s kokosom i kozicama plivaju listovi kaffir limea i štapići lemongrassa: rustikalno, mirisno i fino. Panang curry optimalno je ljut, što znači da ste stalno na rubu plača, ali samo na rubu. U ovom curryu s prilčno snažnim okusom kikirikija i osvježavajućom aromom svježeg korijandera, mjesto proteina pripalo je bijeloj ribi. Usprkos snažnim začinima, ona nije izgubila karakter ni stanovitu čvrstoću teksture.
[adsense_content_v2]
Larb od mljevene piletine bio je jako fin zahvaljujući lišću mente i korijandera koje ga je učinilo jako svježim i uzbudljivim. Larb, klasik koji potječe iz Laosa, ispravno je serviran s ljepljivom rižom, hrskavim povrćem i ljutim, svježim crvenim čilijem. Pad thaiu je nedostajako ponešto oštrine i kontrasta okusa, no nije bio loš.
Siam Thai, prvi zagrebački virtualni tajlandski restoran, krenuo je više nego solidno . Njegov osnivač Borna Janeš koji je proputovao jugoistočnu Aziju, očito je točno znao što želi u sadašnjoj virtualnoj fazi. Riječ je o street food varijanti tajlandskih međunarodno prepoznatljivih favorita, s autentičnim aromatskim sastojcima.
Skoro sve što smo danas probali bilo je zaista vibrantno i prepuno snažnih okusa. Ako se Siam Thai poslije lockdowna pretvori u fizički restoran, Khaos Thai mogao bi dobiti jako ozbiljnu konkurenciju, i zato što je Khaos Thai ipak kiosk gdje ne nožete sjediti i večerati, ali i zato što Siam Thai, barem u slučaju panang currya, koristi mnogo kvalitetnije proteine.
A ako Siam Thai i Khaos Thai postanu rivali, i jedni i drugi vjerojatno će se morati upustiti u istraživanje dubljeg svijeta veličanstvene tajlandske hrane, koji nije ograničen crvenim i zelenim curryem i raznim verzijama tom yuma.