El Toro u Šubićevoj nikad nije radio nedjeljom. Sada radi, pa smo danas iz El Tora naručili vrlo fina jela restoranske kvalitete koja su stigla za četrdesetak minuta. Noel nikad nije radio nedjeljom, a sada dostavlja pažljivo koncipirani nedjeljni ručak. Mnogi ljubitelji kamenica ne jedu ih kod kuće jer nisu sigurni znaju li ih otvoriti kako treba. Bota Šate u Zvonimirovoj dostavlja kamenice, s tim da ujutro morate nazvati restoran da provjerite jesu li školjke stigle iz Malog Stona. Ali, svejedno, sada imamo mogućnost kod kuće uživati u kamenicama, koje se približavaju vrhuncu sezone.
[adsense_content_v2]
Dok smo danas razmišljali o nedjeljnom ručku, na mobitelu, na Woltu i Glovu, pojavilo nam se više od dvadeset stilski različitih opcija, od pokea, preko Vinodoove nacionalne kuhinje, indijskih restorana, pa do brudeta od kozica i trilja.
S novim je lockdownom dostavna hrana u Zagrebu postala raznolikija, ukusnija, dostupnija i demokratskija nego ikad prije. Dostavni restorani uglavnom rade sedam dana u tjednu, pokriveni su skoro svi žanrovi, a hrana je često neočekivano dobra s obzirom na prirodne hendikepe svake dostave.
Naravno, dostava ne može nadoknaditi restoransko iskustvo ni vrhunsku restoransku kuhinju. Međutim, zaista treba odati priznanje zagrebačkim restoraterima, koji su dostavnu hranu podigli na zadovoljavajuću razini i koji iz dana u dan pokazuju prilično razvijene poslovne instinkte i profesionalnu kompetentnost.