Mak na konac, najbolja zagrebačka i hrvatska slastičarna, ove bi jeseni trebala otvoriti svoju drugu trgovinu. Potražnja za kolačima Petre Jelenić toliko je velika, da Mak na konac jedva ispunjava zahtjeve lojalnih kupaca. To podjednako vrijedi za kolače koji se svakodnevno pojavljuju u vitrinama lokala u Dukljaninovoj ulici, kao i za posebne narudžbe poput torti za vjenčanja i evente. Gospođa Jelenić i njeni investitori mjesecima su tražili loakciju za Mak na konac 2. U igri su, među ostalim, bili dosta reprezentativni prostori u Tkalčićevoj i Staroj Vlaškoj, no kako se sada čini, Mak na konac svoju će ekspozituru ipak otvoriti u Dežmanovu prolazu, između izvrsnog Bara Dežman i popularnog kafića Velvet.
Mislimo da se radi o izvrsnom odabiru, budući da Dežmanov prolaz postaje epicentar zagrebačkog društvenog života. Otvaranje Maka na konac u tako popularnom dijelu centra Zagreba povećava konzumentsku vrijednost Dežmanova prolaza i bitno jača turistički potencijal glavnog grada, budući da kolači Petre Jelenić zaista dostižu visoke međunarodne gastronomske standarde, što je prepoznala i zagrebačka publika. U subotu predvečer, oko pola sedam, svratili smo u Mak na konac da bismo kupili nešto slastica za nedjelju. U vitrinama je bilo ostalo još najviše dvadesetak kolača, a radno je vrijeme do devet (nedjeljom se ne radi). Slastičarna koja prije kraja radnog vremena proda baš sve što je taj dan pripremila i to po najvišim cijenama u gradu, može se osjećati zadovoljno i uspješno.