Budući da će restorani još neko vrijeme živjeti od prodaje hrane za van, odlučili smo sastaviti žanrovsku listu dostava i pick upa u Zagrebu. Naravno, ovdje je neophodno upozoriti da hrana u dostavi, osim kad je riječ o formatima poput sushija ili tartar bifteka, ne može biti jednako dobra kao restoranska hrana. No, kako nemamo izbora, nema smisla prigovarati, dok je god hrana za van barem korektna. Evo, dakle, našeg izbora trenutne restoranske hrane za van po žanrovskim usmjerenjima pojedinih restorana.
[adsense_content_v2]

Uz klasične napoletane možete naručiti calzone, burgere, tjestenine i salate

Public uz pizzu priprema i bifteke, lungiće, tuni, paste i salate

Karijola je, predosjećajući lockdown, početkom studenog uvela dostavu, prvi put u dvadesetak godina rada.

Prva zagrebačka pizzeria specijalizirana za Napoletanu dostavlja preko Glova, Wolta i Pauze

Burgeraj u Preradovićevoj radi isključivo po pick up načelu: nazovete ili pokucate na vrata, naručite i preuzmete na ulazu

Ovaj sad već klasični burger bar u Tkalčićevoj također radi kao pick up, ali i dostavlja preko Wolta

Theatrium dostavlja svoj bistronomski meni, te redovito mijenja izbor dnevnih jela: neki dan su kuhali kobasicu od tune

Mala mediteranska gostionica u Martićevoj uglavnom radi po pick up načelu. Bakalar petkom naš je favorit

Tafelspitz i zagrebački u Ficleku su uvijek dobri. U ovo doba godine logično jr da pripremaju sarmu

Esplanade je sa svojim polugotovim programom vrhunskih jela uspostavila najambiciozniji dostavni program u Zagrebu. Osim dostave, Esplanada ima i drive through

Ponovljeno 1 nije tipfeler. Noel i Esplanade dijele prvo mjesto u kategoriji koja je najslabije zastupljena u zagrebačkoj dostavi. Noelov tartar biftek ove je zime briljantan, dok su se štrukle od narodnog jela pretvorile u haute cuisine

Uvjerljivo najbolji sushi u Zagrebu. Ako vam prostor na kartici dopušta, probajte nigiri s torom.

Takenoko je pouzdan i elegantan. Sushi je skoro uvijek ok.

Evergreen i dalje predstavlja jako dobru vrijednost za novac. Prilično veliki meni za dvoje košta 250 kuna.

Vatrometna, žestoka, strastvena hrana Vida Nikolića kao da je dizajnirana za dostavu, uz dvije ili tri iznimke. Prvaci su dostave koktela.

Izakaya je vodeći zagrebački poke restoran. Donburi je isto odličan.

Kai je uzbudljivo mjesto koje se jako kreativno igra uobičajenim formatima poput katsua i bibimbapa . Imaju, također, i focacciu s janjetinom

Namasteov bistro u Preradovićevoj kuha veličanstvenu janjeću koljenicu u začinima za curry.

Virtualni tajlandski restoran Borne Janeša priprema izvrstan crveni curry i veoma dobar tom yum.

Tač kuha izvrsna sezonska jela na žlicu, ali i posve originalne delikatese, poput bolognesea od boškarina. U ponudi je i nekoliko steakova

Vinodol je u dostavu stavio glavne favorite iz svog tristotinjak jela opsežnog gastronomskog kataloga. Posebno bismo istaknuli izvrsnu pljeskavicu, jako finu pašticadu i gotovo elegantnu sarmu( koliko god sarma i elegancija zvuče kontradiktorno).

U maloj zagrebačkoj konkurenciji ribljih restorana Ponistra već godinama zauzima posebno mjesto. Drago nam je što radi dostavu.

Korčula se unatrag pola godine preporodila. Od umirućeg starinskog restorana pretvorila se u energični riblji bistro.Preporučujemo gavune, brudet i burger od hobotnice.

Bota Šare povremeno dostavlja svježe kamenice iz malostonskog zaljeva. Više nego dovoljno da dođe na ovu listu.

El Toro dostavlja svoj puni jelovnik. El Toro ovaj mjesec radi i nedjeljom. Hrana je veoma dobra, od klasičnog burgera, do ribljih jela s latinskim dodirima.

Batak je unatrag godinu dana bitno podigao kvalitetu hrane. Teleći kebab neodoljivo je slastan i nemastan za kriterije domaćih roštiljarni, dok burger više spada u zanatsku, s ne u masovnu proizvodnju, premda Batak ima više od deset restorana.

Virtualni restoran obitelji Čimbur dostavlja veoma ukusna glazirana rebra i južnjačku deep fried piletinu koja je stotinjak puta bolja od KFC a.

U proljetnom lockdownu Nikola Božić brinuo se da imamo dovoljno velikih odležanih steakova i zagorskih specijaliteta. U božićni lockdown donosi Low&Slow, dostavu sporo pečenih svinjskih i junećih rebrica, janjećih koljenica i trgane svinjetine iz smokera koje kupci dovršavaju kod kuće. Na neki neobičan način, pandemija iz Đurine Hiže izvlači dodatnu energiju i kreativnost.