Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

PERADARSTVO BLAGUS I RAD NEDJELJOM Mali korak od vjerske gorljivosti do razumnih poslovnih odluka

blagus-nedjelja

U svibnju prošle godine hrvatska je javnost strastveno raspravljala o zabrani rada nedjeljom, jer je Stožer jednom od svojih prvih politikantskih odluka supetmarketima i drugim trgovinama upravo bio zabranio rad nedjeljom, uz nezgrapne epidemiološke izgovore. Ta je Stožerova, zapravo Vladina odluka, doživjela potporu Crkve, sindikata ali i pojedinih trgovačkih tvrtki poput Pevexa.

[adsense_content_v2]

Peradarstvo Blagus, ugledni proizvođač piletine iz mjesta Prelog u Međimurju, snažno se priklonilo zabrani rada nedjeljom. Pa smo 24. svibnja u nedjelju, na vratima njihova veoma prometnog dućana na zagrebačkoj tržnici Kvatrić ugledali natpis Ne radimo na Svetu Nedelju. Tako je Blagus pitanje rada nedjeljom uzdigao na nivo svetosti što nam se, poštujući bilo čija vjerska uvjerenja, činilo pomalo pretjeranim.

Utoliko nas je više iznenadilo kad smo danas, u nedjelju trećeg siječnja, dakle samo sedam mjeseci poslije Blagusova iskaza privrženosti Svetoj Nedjelji, vidjeli da Blagus na Kvatriću najnormalnije radi i da je pun kupaca. Peradarstvo Blagus, donedavno gorljivi zagovornik zabrane rada nedjeljom, sada eto uredno radi nedjeljom. I to je dobro. Ne zbog ideoloških razloga ove ili one provenijencije, nego zato što je u ovako teškim vremenima najvažnije zaraditi bilo kakav novac da bi firma mogla nastaviti raditi i isplaćivati plaće. Utoliko je Blagusova odluka dobrodošla i racionalna.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

PERADARSTVO BLAGUS I RAD NEDJELJOM Mali korak od vjerske gorljivosti do razumnih poslovnih odluka

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min