Najbolji zagrebački hotel aktivno se i kreativno suočava s lockdownom. Esplanade je još u prosincu bila uvela drive through s posebno dizajniranim uglavnom obiteljskim menijima za van. Sad su pak krenuli s a la carte menijem, dakle s jelima koja se pojedinačno naručuju i razmjerno brzo pripremaju. Radi se, uz par iznimaka, o kompilaciji dugogodišnjih Esplanadinih klasika.
Novi a la carte meni sadrži tartar biftek koji je uvijek bio jedan od najboljih u Zagrebu. Tu je zatim teleći bečki pohan u maslacu, koji je bar desetak godina uvjerljivo najbolji u Zagrebu jedno od najprodavanijih jela Esplanadinog Le Bistroa.
Na a la carte meniju nalaze se, naravno, i zapečene štrukle, kao dvije Cezarove salate, s piletinom i s kozicama. U Esplanadi možete naručiti goveđi carpaccio, burratu s cherry rajčicama, pa dva rižota, s kozicama i s gljivama i skutom. Prhka tortica s vrganjima postala je hit unatrag nekoliko godina, dok je club sandwich s piletinom vječni Esplanadin favorit.
Na a la carte meniju nalazi se i niz privlačnih kolača. Esplanadina a la carte kolekcija zapravo je najatraktivniji bistronomski i barski jelovnik u zagrebačkoj dostavi, s cijenama koje su šire pristupačnije od imidža hotela s pravih pet zvjezdica: cijene juha počinju već od 35 ili 40 kuna, rižoti koštaju 75 kuna, a vrlo veliki bečki s kremastim krumpirom 120 kuna.
Esplanadin a la carte naručuje se na broj mobitela 091 4566702. Kažete što želite jesti , pa za pola sata preuzimate narudžbu na vratima sa stražnje strane hotela. Plaća se kao u Esplanadinim restoranima, karticama ili gotovinom na licu mjesta.