Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Dražen Biljan, vlasnik Egoista: hrvatski ugostitelji razmišljaju o skupnom otvaranju u jednom danu

korona-maske-kafici

Dražen Biljan, šef sekcije barova pri Nacionalnoj udruzi ugostitelja, jučer je gostovao u popularnoj radio emisiji U mreži Prvog. Gospodin Biljan, vlasnik  zagrebačkih barova Egoist, pozvao je svoje kolege da postupe kao češki ugostitelji, koji su prije dva dana masovno počeli otvarati lokale usprkos zabrani.”Spremni smo početi raditi. Mi razmišljamo o masovnom izlasku na ulice ili o skupnom otvaranju u istom danu,” kazao je gospodin Biljan i dodao, “Računi su nam prazni, ljudi su na kraju snaga, sve više lokala trajno se zatvara.”

Biljanova je najava skupnog otvaranja svakako zanimljiva: zaista ne znamo kako bi vlasti reagirale da se odjednom samo u središtu Zagreba, otvori stotinjak kafića i restorana.

S druge strane, ne vjerujemo da je takvo što moguće provesti.

Naime, prije par mjeseci ugostiteljske su udruge bile organizirale štrajk upozorenja. Restorani i kafići trebali su  prestati raditi samo jednom, na sat vremena između dvanaest i jedan. Samo u širem centru Zagreba tog smo dana nabrojali barem dvadesetak štrajkbrehera. Očito je da je mnogim ugostiteljima i dalje nezgodno ići u konkretne konfrontacijske akcije kako bi se izborili za zajednički interes.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Dražen Biljan, vlasnik Egoista: hrvatski ugostitelji razmišljaju o skupnom otvaranju u jednom danu

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min