Do Nove godine smo kuhali. Sada eventualno kuhamo vikendom jer nam nedostaju restorani, i jer su tržnice u ovo doba godine malo neinspirativne. Naša druga lista najukusnijih jela u dostavi (prvu smo objavili početkom siječnja ) prilagođena je svakodnevnom naručivanju hrane, pa na njoj nema skupih jela; nema nigirija s masnom tunom, Esplanade ni Noela. Svejedno, mislimo da je i ova lista prilično atraktivna.
Ovo je jedan od najboljih curryja u Zagrebu. Bogat, autentično aromatičan, zasitan i izaziva infantilni osjećaj zadovoljstva. Naručujete li i naan, obvezno ga kod kuće prepržite na maslacu, jer se tijekom transporta opusti i počinje podsjećati na palačinku.
Vinodolovi inćuni pohani su u puno mrvica pa ostaju uzorno hrskavi tijekom transporta. Krumpirova salata s rikulom vrlo je dobra. Dodajte joj kod kuće par kapi maslinova ulja, pa uživajte u ovom prvorazrednom ručku.
Ovo je jelo, kao što smo danas već napisali, zaista iznimno fino, preizdašno, podesno za dostavu i idealno za podgrijavanje, za večeru ili sutrašnji ručak.
Najautentičniji zagrebački burger bar nije na Woltu ni na Boltu ni u Glovu. Burgere možete pokupiti u lokalu u Preradovićevoj ulici. Marmelada od luka doslovno se kuha kod kuće.
Green curry chefa Vida Nikolića postao je toliko popularan da slobodno možemo reći kako se radi o prvom tajlandsko-hrvatskom fusionu ikad. Ovaj curry prepun kokosovs mlijeka zaista podsjeća na topla mora jugoistočne Azije.
Kaijeva je piletina senzacionalno hrskava i sočna. Svi koji se guše u groznom KFC-u i još gorim McDonald’sovim nuggetsima, trebali bi probati Kaiev karaage, koji nije skup s obzirom na količinu i kvalitetu.
Batkov šiš kebab mali je korak za taj lanac roštiljarni ali veliki za zagrebačku nezanatsku roštiljsku scenu, koja je prvi put dobila zanatsko, zaista ukusno i relativno nemasno jelo. Postane li Batkov šiš kebab masovnije popularan, možda nam se u bližoj budućnosti s ćevapa i pljeskavica više neće cijediti onaj neugodni višak loja.
Bureci i pite u Mostovima već su desetak godina najukusniji u gradu, i nemaju nikakve veze s onim na baš dobrim burecima iz pekarnica. Obiteljsko pakovanje od skoro kilograma možda je najbolji value for money u zagrebačkoj dostavi.