Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

DAMIR JURKOVIĆ (IL SECONDO) Kava za van nije nikakvo popuštanje već odluka koja je trebala biti odavno donesena

damir-jurkovic

Kava za van nije nikakvo ublažavanje mjera nego odluka koja je trebala biti davno donesena, rekao je u četvrtak za N1 menadžer zagrebačkog restorana Il Secondo Damir Jurković, “Našim kolegama vlasnicima kafića trebalo je omogućiti da rade kao što radimo i mi u restoranima. Kava za van neće nikoga spasiti ali nije u redu manjim lokalima uskraćivati šansu da prežive.”

[adsense_content_v2]

Ugostitelji već mjesecima objašnjavaju da su za opstanak sektora nužne dodatne i konkretne mjere državen pomoći. “Pomoć za očuvanje radnih mjesta puno nam pomaže iako isplate kasne. Ali ugostitelji osim zaposlenika imaju i dobavljače koji su praktički na izdisaju. Država osim radnih mjesta mora zaštiti i poslovanje. Zato smo predložili da nam se isplati 3 posto prometa iz 2019,” kaže Jurković.

“Radimo na trideset do četrdeset posto kapaciteta, ljude se cijelo vrijeme odgovara od odlazaka u lokale, a restorani u hotelima normalno rade i krcati su. Tamo se zaraza ne širi, ne vidim zašto se onda nas proglašava mjestima širenja zaraze”. 

Otvaranje terasa, kaže Jurković ne bi puno pomoglo ugostiteljima. “Veljača i ožujak u Zagrebu su još prehladni za terase. Neki kafići još bi mogli raditi s terasama, ali restorani ne.” Za otvaranje unatoč zabrani kao ni većina ugostitelja ipak nije. “Legalisti smo i ne želimo činiti ništa što bi ugrozilo naše zaposlenike,” zaključuje Jurković, “Voda je svima došla do grla”.  

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

DAMIR JURKOVIĆ (IL SECONDO) Kava za van nije nikakvo popuštanje već odluka koja je trebala biti odavno donesena

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min