Zagrebačkom dostavom dominiraju kruh, mljeveno meso i veliki komadi pečenog mesa. Dakle, pizze, burgeri, meso s roštilja i razne verzija pečenja od rebrica do odojka. Tu su još i sve moguće verzije pohanaca i “tempura.”
[adsense_content_v2]
Sushi barovi predstavljaju jednu od rijetkih zdravijih iznimki u zagrebačkoj dostavnoj ponudi, ni oni uglavnom ne rade nedjeljom, osim Takenoka. Stoga smo za nedjeljni ručak, umorni od mesa, krumpira i kruha, naručili poke od tune iz Soi Fusiona.
Poke je nutricionistički prilično zgodno jelo, jer sadrži jako dobre proteine i masnoće od plave ribe, pa uz to ponešto povrća i kuhanu rižu koja je nutricionistički prilično bezazlena. Osim što je nutricionistički korektan, poke chefa Vida Nikolića zaista je ukusan.
Tuna je bila bogata okusom i čvrsta u teksturi, a cijeli je poke složen na neprekuhanoj riži s puno đumbira, shiitakea i edamamea. Soijev poke čini vas sitim, bez osjećaja težine. Riječ je, definitivno, o jednoj od ukusnijih i zdravijih opcija na cijeloj zagrebačkoj dostavnoj sceni. Jako veliki poke s tunom iz Soi Fusiona košta 85 kuna.