Ponistra na Remetincu već je godinama vodeća zagrebačka riblja gostionica specijalizirana za manje formate svježe hrane iz mora. To ne znači da Ponistra ne drži velike ribe i rakove. Danas su nas, primjerice, ponudili vrlo svježim šanpjerom i živim škampima. No, mi smo se odlučili za nekoliko manjih jela, koja odlično podnose transport.
[adsense_content_v2]
Uzorno svježe, debele brbavice bile su baš jako morske, mineralno slatke i vrlo precizno kuhane; meso gotovo da je zadržalo elastičnu teksturu živih školjki. Gulaš od sipe s kockicama palente jedan je od najfinijih u Hrvatskoj. Ovo rustikalno jelo, koje je u zadnje vrijeme ponovo postalo masovno popularno, u većini se kuhinja upropasti presnažnim začinima, uglavnom viškom češnjaka i nedovoljno izdinstanim lukom.
Ponistrine gulaš od sipa ima duboki okus, lijepo je izbalansiran i gotovo elegantan u žanru rustikalne kuhinje. Pohane srdele bile su naprosto briljantne, hrskave, s jakim okusom naše omiljene plave ribe.
Srdele se dostavljaju s vrlo mnogo sasvim dobre krumpirove salate s ljubičastim lukom. Naposljetku, palamida na savor ozbiljno je fino predjelo za obožavatelje takvih načina pripreme plave ribe. Ponistra definitivno spada među dvije ili tri najbolje dostavne opcije za riblju kuhinju u Zagrebu.