Topljeni sir Zdenka čije smo trokute skoro svi jeli kao klinci, gimnazijalci i studenti, jedan je od najjačih tradicionalnih brendova hrvatske prehrambene industrije. Zdenka Tartuf najgora je verzija Zdenka sira. Ona je još jedan u nizu kompromitantnih primjera zloupotrebe imena tartuf u hrvatskoj industriji hrane.
Imamo tristo sireva s tartufima, brojne čipseve s tartufima, puno tartufata, štrukle s tartufima, majoneze i kečape s tartufima, i niz drugih proizvoda koji se pozivaju na tartufe a zapravo nemaju veze s tartufima. U većini slučajeva riječ je o umjetnoj aromi tartufa,koja se bazira na kemijskom spoju 2,4 ditiapentan..
Kako bi proizvodi s tartufima barem malo sličili na tartufe, u njih se katkad uz 2,4 ditiapentan dodaju mikrokoličine najgorih zamislivih tartufa nepoznatog porijekla. Zdenka Tartuf tipičan je primjer takve zloporabe tartufa.
Ona snažno vonja po umjetnoj aromi tartufa, a u svakom se trokutiću vidi nekoliko mikroskopskih, tamnih čestica koje bi trebale glumiti tartufe. Na kutiji piše da sir sadrži jedan posto tartufa i da glavni sastojak dolazi iz Europske Unije, što sugerira da i ti sitni tragovi tartufa ne potječu iz Hrvatske. Zdenka Tartuf prilično je sramotni proizvod, koji treba izbjegavati i koji teško kompromitira inače ugledan Zdenkin brend.