Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Frankov Pulled pork mogla bi postati najkomercijalnija gastronomska pizza u Zagrebu

franko-pulled-pork

Franko’s Pizza and Bar još je prije godinu i pol spojio dva bestselera ulične hrane, pizzu i pulled pork. Ali, nikad nisu promovirali Pulled pork pizzu, pa je čak ni mi kao stalni gosti do danas nismo naručili. Tek smo je usput probali na nekoj promociji, u društvu nekoliko drugih pizza.

Dapače, Pulled pork nam je bila toliko neprimjetna da smo konobara uvjeravali kako je Pulled pork pizza došla na Frankov meni u vrijeme prvog ili drugog lockdowna, pa nas je čovjek demantirao točnim datumom. Radilo se o početku zime 2019. godine.

Frankova Pulled pork napoletana mogla bi postati najkomercijalnija pizza u Zagrebu, jer veoma dobro ujedinjuje onaj zanosni miris vruće pizze koji izaziva trenutačnu ovisnost, i slatko-slani okus bogate trgane svinjetine.

Tijesto je bilo očekivano izvrsno s lijepo dignutim rubom i elastičnom teksturom u sredini, mozzarella optimalno rastopljena, svinjetina meka, podatna i sočna, a veliki listovi bosiljka zamirisali su cijelom Frankovom terasom.

Polovice sirovih cherry rajčica pizzi su dale svježinu, a mi bismo ovoj izvrsnoj napoletani dodali još jedan teksturalni element, koji bi je učinio kompleksnijom i gastronomski cjelovitijom. Dakle, Pulled pork pizzi nedostaje bilo što hrskavo u nadjevu. 

Prvoloptaški pristup ukazivao bi na preprženu pancetu, no mnogo zanimljivijim opcijama čine nam se indijski oraščići ili cijele pistacije. Pistacije su trentuno ionako jako tražene na hrvatskom tržištu slane i slatke hrane. No, ovo je tek detalj. I bez oraščića Frankova Pulled pork napoletana prirodni je pretendent za najprodavaniju gourmet pizzu u Zagrebu.

Franko’s je  osim vrhunske pizze distinktivan po još jednoj značajki. Koliko znamo, jedina je pizzeria u kojoj možete popiti pokoju čašu zaista posebnog i ne preskupog šampanjca kao što je Larmandier Berneirov Rose de Saignee. Znamo, naravno, da golemu većinu gostiju u pizzeriama to ne zanima, niti bi ih trebalo zanimati. No, katkad nam je uistinu drago da postoji pizzeria koja drži ozbiljan growers šampanjac.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Frankov Pulled pork mogla bi postati najkomercijalnija gastronomska pizza u Zagrebu

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min