WineCab je novi luksuzni model hladnjaka za vina koji vlasniku može dodati svaku bocu koju želi. Opremljen je brzom robotskom rukom koja radi “na sedam osi” i odabranu bocu vina servira korisniku. Vitrina je i “virtualni sommelier” koji može preporučiti s kojom hranom poslužiti vina i s vremenom sve preciznije predlagati vina na temelju preferencija korisnika.
Iako cijene vitrina počinju sa 179 tisuća dolara, lista čekanja je podulja, izjavio je za Decanter glasnogovornik WineCaba. Luksuzne vitrine za vina sve su popularnije i u privatnim kolekcijama i u restoranima. WineCab trenutno izrađuje nekoliko modela za privatne klijente i za dva njujorška fine dining restorana. Na vitrinu se čeka četiri mjeseca.
Kupci mogu birati dizajn, opremu i softver. Da bi sistem funkcionirao dovoljno je etiketu svake nove boce koje se stavlja u vitrinu skenirati u WineCabovu aplikaciju Delectable. Za jako skupa i rijetka vina, vitrina se može opremiti posebnim sigurnosnim sustavom koji se otvara na temelju prepoznavanja lica, pa dio boca može biti zaštićen od određenih osoba. WineCab je patentirala i proizvodi ga kompanija Calvary Robotics američkog inženjera i inovatora Marka Chaneya.