“Točno je, od 1. rujna kuham u Baltazaru,” potvrdio nam je danas chef Matija Bregeš. Gospodin Bregeš zadnjih je nekoliko godina proveo u paškom Boškincu. Paški Boškinac lani je, dok je Bregeš vodio njegovu kuhinju, dobio Michelinovu zvjezdicu.
Matija Bregeš. koji je među ostalim, stažirao u kopenhagenskom Geraniumu, restoranu s tri zvjezdice (Noma ima dvije) u Boškinac je uveo foraging i dosta radikalnu praksu mikrolokalne kuhinje. Hrvatska se restoranska scena iznenadila kad je Bregeš u listopadu 2020. objavio da odlazi iz Boškinca. Čini se da je višegodišnji život na otoku predstavljao ozbiljno opterećnje za mladog čovjeka koji nije s otoka.
Bregešov odlazak u Baltazar još je veće iznenađenje. Baltazar je konzervativni nacionalni restoran koji najmanje desetak godina nema veze s fine diningom. Na jesen ćemo vidjeti dolazi li Bregeš u Baltazar da bi ga drastično modernizirao i učinio konkurentnim u idućem nešto duljem razdoblju.