Ikador u Iki najbolje je uređeni kvarnerski hotel, uz lošinjsku Alhambru. Ikador ima nekoliko restorana, a središnji se zove Nobilion.
Nobilion je fine dining restoran s jako puno lokalnog štiha, u kojem kuha lokalni chef Dino Knežević, mladi čovjek rođen blizu Opatije, koji u slobodno vrijeme čita Escoffiera i Ducassea.
Ikador otvara sezonu 26. ožujka, a Nobilion za Uskrs priprema prilično raskošan, vrlo sezonski i cijenom zapravo jako prihvatljiv blagdanski ručak.
Uskršnji ručak chefa Kneževića ima pet slijedova i sadrži marinirane kvarnerske škampe, kremu od medvjeđeg luka, raviole s janjetinom u umaku od boba, ramstek u umaku od crvenog papra s rižotom od cikle i kozjeg sira i čokoladni souffle s umakom od bourbon vanilije.
Škampi, janjetina i bob zvuče kao bogomdani uskrsni ručak, a pojačanje od ramsteka i rižota s kozjim sirom dovodi nas do ugodnog ruba prejedenosti i žešćeg hedonizma.
Ovaj petosljedni meni košta svega 320 kuna, što je zaista blagdanska cijena u usporedbi s večinom višeslijednih jelovnika u restoranima sličnog ranga. Ikadorovi/Nobilionovi uskrsni ručkovi posluživat će se od 3. do 5.travnja.