Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ikadorov chef Dino Knežević priprema jako fin lokalno sezonski uskršnji ručak za vrlo prihvatljiv novac

dino-knezevic-g-1

Ikador u Iki najbolje je uređeni kvarnerski hotel, uz lošinjsku Alhambru. Ikador ima nekoliko restorana, a središnji se zove Nobilion.

Nobilion je fine dining restoran s jako puno lokalnog štiha, u kojem kuha lokalni chef Dino Knežević, mladi čovjek rođen blizu Opatije, koji u slobodno vrijeme čita Escoffiera i Ducassea.

Ikador otvara sezonu 26. ožujka, a Nobilion za Uskrs priprema prilično raskošan, vrlo sezonski i cijenom zapravo jako prihvatljiv blagdanski ručak.

Uskršnji ručak chefa Kneževića ima pet slijedova i sadrži marinirane kvarnerske škampe, kremu od medvjeđeg luka, raviole s janjetinom u umaku od boba, ramstek u umaku od crvenog papra s rižotom od cikle i kozjeg sira i čokoladni souffle s umakom od bourbon vanilije.

Škampi, janjetina i bob zvuče kao bogomdani  uskrsni ručak, a pojačanje od ramsteka i rižota s kozjim sirom dovodi nas do ugodnog ruba  prejedenosti i žešćeg hedonizma.

Ovaj petosljedni meni košta svega 320 kuna, što je zaista blagdanska cijena u usporedbi s večinom višeslijednih jelovnika u restoranima sličnog ranga. Ikadorovi/Nobilionovi uskrsni ručkovi posluživat  će se od 3. do 5.travnja.

ČOKOLADA
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
  • BUZZ
  • RESTORANI
  • VINO
  • HOTELI
  • MIKSOLOGIJA
  • KONTAKT
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

Ikadorov chef Dino Knežević priprema jako fin lokalno sezonski uskršnji ručak za vrlo prihvatljiv novac

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min