“Ideja je da focaccu ili kroasan ubacujemo u peć u trenutku kad ga vi naručujete preko Wolta, tako da vam stižu topli,”, objašnjavao nam je prije nekoliko dana Domagoj Kordić novi poslovni projekt zadarske Kroštule. Invisible Bakery prvi je hrvatski dark kitchen (ghost, virtualni, ukratko brend koji postoji samo za dostavu) specijaliziran za pekarske proizvode. Upravo su stigli na Wolt, gdje prodaju focaccie, pince, salenjake i nekoliko vrsta kroasana. Na kroasane su, kažu posebno ponosni.
“Grehota. Tako bi se trebao zvati,” kažu u opisu TBC kroasana s mandarinama i bademima na Woltu, “Single origin badem vješto pretočen u kremu te sljubljen s dvoručno branim, nešpricanim mandarinama Pakoštana i natopljen suzama bodybuildera.” Osim duhovitih opisa, “Dobar si čovjek ali karaktera nemaš – name je to top” – TBC Kikiriki slani karamel) Kroštula s ovim izlaskom na Wolt donosi i zanimljiv novi poslovni model i izvrsne, propisno napravljene, zabavne i bogate kroasane koji stižu topli i hrskavi. Zato im je idealan TBC.
Twice baked croissant ili double-baked croissant znači da se kroasani izrađuju i peku kao klasični kroasani, a kad su gotovi prerežu se pa pune kremama, glaziraju i ponovno zapeku kako bi se dobila idealna kombinacija hrksavosti, svježine, vlažnosti i tekstura koje daju punjenja, oraščići i glazure. Kako su kroasani komplicirana i osjetljiva peciva, ova tehnika omogućava da ih se nabrije do krajnjih granica bez da se kompromitira osnovna kvaliteta kroasana.
Cijene kod Invisible Bakery su slijedeće: kroasani koštaju 16 kuna, focaccie od 650 grama 20 kuna, klasična mala pinca od 450 grama košta 30 kuna. Sada samo treba vidjeti može li Kroštulina izvrsna ideja preživjeti realnosti zagrebačke dostave.