Poznajemo kotače okusa za vina, maslinova ulja, kavu, čokoladu, a sada konačno imamo i vodič za kušanje čaja. Tajvanska Postaja za istraživanje i razvoj čaja (TRES) objavila je šest kotača okusa za čajeve. Riječ je o pioniriskom pokušaju, koji ljubiteljima čaja nudi novi alat za kušanje čajeva, ali prije sve afirmira tajvanske čajeve.
Tajvan je jedan od najznačajnijih svjetskih proizvođača čajeva, najpoznatiji po oolongu. TRES je organizacija osnovana 1903, koja s tajvanskim proizvođačima na plantažama surađuje u razvoju i očuvanju kvalitete čaja. Njihove analize i istraživanja koriste se unapređenje proizvodnje.
TRES je objavio šest kotača okusa: za mirisne paochong čajeve, za oolong u kuglicama i teži tostirani oolong, za Oriental Beauty, posebnu vrstu tajvanskog čaja poznatog po prirodnoj slatkoći i aromatici koju razvija zahvaljujući enzimima, prirodnoj zaštiti protiv skakavaca koji ga napadaju. Još dva kotača okusa posvećena su crnom, zelenom čaju. Kotač okusa za tajvanski zeleni čaj dočarava specifičnosti i bogatstvo iskustva kušanja vrhunskih čajeva. Ostale kotače okusa možete pogledati i preuzeti OVDJE.