“Ovo je najveći projekt moje karijere,” rekao je Jean-Georges Vongerichten najavljujuči Tin Building. A Vongerichten je jedan od najvećih američkih chefova, koji u svojoj grupi vodi 14 restorana. Novi megaprojekt, koji je pokrenuo s Howardom Hughesom, biznismenom na čelu Fondacije Howard Hughes, ogromni je luksuzni food hall u prostoru nekadašnje ribarnice na Pieru 17, u Brooklynu.
U spektakularnom prostoru od pet tisuća četvornih metara Vongerichten će otvoriti trgovine i restorane koje opisuju kao nešto između Eatalyja i londonskog Harrodsa. Riječ je o posve novom žanru koji bi mogao pokrenuti nove trendove, Vongerichten vjeruje i revoluciju na njujorškoj restoranskoj sceni. Osim ribarnice koju će rekonstruirati, Food Hall Tin Building imat će bar i kavanu, pekarnicu, cvjećarnicu, poseban dio posvećen jajima, vintage bar, braseriju, malijapanski restoran, bombonijeru i niz restorana međunarodne, talijanskih, španjolskih, kineskih, tacos bar i pub na otvorenom.
Vongerichten je Tin Building zamislio kao stalnu reviju hrane koja se zadnjih 200 godina pripremala u New Yorku. Na Tin Buildingu se radi već šest godina, radove je oduljila nužna rekonstrukcija mola na kojem se zgrada nalazi. Na zidove od cigle nadograđena je metalna konstrukcija koju će u potpunosti obnoviti, pod nadzorom arhitektonskog studija Roman and Williams.
Tin Building bio mogao postati amblem New Yorka i velika posveta njegovoj gastronomiji koja je spajala utjecaje iz cijelog svijeta, jednako spremno kako je grad primao doseljenike, stvarajući jedinstvenu kulturu. Projekt ima i veliku osobnu vrijednost za Vongerichtena. Kad je 1986. došao u New York, ribarnica u Brooklynu bilo je prvo mjesto koje je posjetio. S Tin Buildingom, koji bi se trebao otvoriti iduće godine, veliki chef zatvara krug.