Između Like i Samobora ovoga ljeta nastao je jedan od najzanimljivijih novih brendova zanatskih sladoleda. Sirana Vedrine i Slatka tvornica Medenko na tržište su izbacili liniju premium sladoleda u pintama napravljenih s najboljim ličkim mliječnim proizvodima.
Posebnost ovih sladoleda je da su napravljeni s varenikom, fenomenalnim ličkim sirom basim i sve popularnijim kisel’nom. Sladoled od base iz Vedrina Medenko radi s yuzuom, sladoled od kisel’ne s višnjim i čokoladom, sladoled od varenike dolzi s okusom a la splitska torta. Svoju verziju frozen yoghurta Vedrine i Medenko rade s jagodim i čokoldom s lješnjacima.
Na tržištu je konačno više brendova dobrih domaćih zanatskih sladoleda koji se mogu kupovati za doma, što bitno mijenja stvari u kulturi sladoleda u Hrvatskoj. Originalni koncept Vedrina i Medenka pravo je osvježenje na toj novoj sceni.